Huurprijsprocedures

Cursus voor huurdersorganisaties over huurprijsprocedures bij de huurcommissie en de kantonrechter. Deze cursus wordt uitsluitend op verzoek gegeven.

In deze cursus maakt u kennis met veel voorkomende huurprijsprocedures bij de huurcommissie en de kantonrechter. Tijdens de cursus krijgt u inzicht in de verschillende soorten procedures en de kans van slagen.  U leert huurders in een mogelijke huurprijsprocedure te adviseren of te begeleiden.

We behandelen diverse procedures bij de huurcommissie. Hoe verloopt de procedure als een huurder bezwaar maakt tegen de jaarlijks huurverhoging? Hoe -en op welke redenen- kan een huurder huurverlaging afdwingen? Wat als een huurder meer betaalt dan de maximale huur volgens het puntenstelsel? Welke procedure moet je starten als de woning ernstige gebreken heeft? En wanneer kun je na inkomensafdaling huurverlaging afdwingen?

Ook de procedures die kunnen volgen na een uitspraak van de huurcommissie en de procedures die meteen bij de kantonrechter beginnen komen aan bod.

Na afloop…

  • kunt u alle formulieren gebruiken die voor een procedure bij de huurcommissie noodzakelijk zijn
  • bent u in staat om u goed te beoordelen wanneer een huurprijsprocedure succesvol kan zijn, en wanneer niet
  • kunt u huurders adequaat adviseren over huurprijsprocedures, en hen voorbereiden op het verloop van een procedure bij de huurcommissie

Doelgroep

Leden van huurdersorganisaties.

Cursusduur

De standaardduur van deze cursus is drie dagdelen van 2.5 uur.  Kleine aanpassingen op het programma zijn mogelijk. We gaan dan bijvoorbeeld dieper in op de procedures waarover u meer wilt weten of die in uw specifieke situatie van belang zijn

Uitsluitend op verzoek

Deze cursus wordt uitsluitend op verzoek gegeven, en dus niet aangeboden als cursus met open inschrijving. Data, cursuslocatie en aanvangstijden worden in onderling overleg vastgesteld. Als we de cursus overdag geven is dat meestal van 10.00 tot 12.30 uur of van 13.30 tot 16.00 uur. In de avond gaat het meestal om het tijdvak 19.30 – 22.00 uur. Het maximaal aantal deelnemers voor deze cursus bedraagt 20.