De huursombenadering

Vreest u dat de huursombenadering voor nieuwe huurstijgingen gaat zorgen? Wilt u dat uw verhuurder binnen deze benadering keuzes maakt die voor huurders goed uitpakken? In deze cursus van het WKA leert u meer over theorie en praktijk. Daarmee bent u beter in staat om uw verhuurder te adviseren over het huurbeleid van 2015.

Minister Blok (Wonen) heeft plannen om na twee jaar inkomensafhankelijke huurverhogingen over te stappen op de huursombenadering. Dat is een systeem waarbij de stijging van de som van alle huren de maatstaf wordt voor het huurbeleid van een verhuurder en niet langer de huurverhoging per individuele huurder.

In deze cursus maakt u kennis met de achtergronden en de uitwerking van de huursombenadering die we nog kennen uit de jaren negentig. Aansluitend leert u wat het verschillen zijn met de huursombenadering zoals die in het plan Wonen 4.0 beschreven werd en met de huursombenadering die de overheid per 2015 mogelijk wil maken. Ook gaan we in op de verschillende manieren waarop een huursombenadering kan worden ingezet bij het huurbeleid van een verhuurder.

Na afloop…

  • Weet u wat een huursombenadering in kan houden.
  • Heeft u geleerd hoe een huursombenadering kan helpen om grote verschillen in huurprijzen te verminderen.
  • Heeft u zich een mening gevormd over de praktische inzetbaarheid van een dergelijke benadering bij uw eigen verhuurder.

Doelgroep

Leden van huurdersorganisaties

Cursusduur

De standaardduur van deze cursus is 2 dagdelen. Als u deze cursus ‘op maat’ bestelt is aanpassing van het programma mogelijk. We gaan dan bijvoorbeeld dieper in op onderwerpen waarover u meer wilt weten of die in uw specifieke situatie van belang zijn.

Op maat of open inschrijving?

Deze cursus wordt ook aangeboden als dagcursus met open inschrijving. Bij een cursus op maat bepalen we in overleg de datum, het tijdstip en de cursuslocatie.