Zelf aangebrachte veranderingen (ZAV)

Cursus voor huurdersorganisaties over zelf aangebrachte veranderingen en ZAV-beleid.

Steeds meer corporaties ontwikkelen, vaak samen met huurdersorganisaties, beleid over wat huurders, al dan niet met toestemming van de verhuurder, in en aan hun woning mogen veranderen. Dergelijk beleid kan een uitstekende aanvulling zijn op het wettelijke klusrecht. De modelregeling die de Woonbond en Aedes (de landelijke vereniging van woningcorporaties) in het verleden hebben opgesteld is daar een voorbeeld van.

De wetgeving op het gebied van de zelf aangebrachte veranderingen (ZAV) wordt in deze cursus helder uitgelegd. Het bestaande beleid van verhuurders wordt vergeleken met de wettelijke regels. De meest voorkomende onderwerpen waarop een verhuurder zijn beleid zal moeten aanpassen komen aan de orde. Tenslotte staan we stil bij het ZAV-beleid aan het begin en het eind van de huurovereenkomst.

Na afloop

  • Kent u de wettelijke regels die gelden voor klussen in een huurwoning
  • Kent u een aantal goede voorbeelden van beleid over zelf aangebrachte veranderingen
  • Bent u in staat het ZAV-beleid van een verhuurder te beoordelen
  • Kunt u een inspectierapport beoordelen
  • Kent u de (wettelijke) spelregels bij de oplevering van een woning aan het einde van een huurperiode

Doelgroep

Leden van huurdersorganisaties.

Cursusduur

De standaardduur van deze cursus is 1 dag (10 tot 16 uur).  Kleine aanpassingen op het programma zijn mogelijk. We gaan dan bijvoorbeeld dieper in op de onderwerpen waarover u meer wilt weten of die in uw specifieke situatie van belang zijn.

Uitsluitend op verzoek

Aan huurdersorganisaties wordt deze cursus op verzoek gegeven. Er is dit jaar geen cursus ZAV met open inschrijving. Data, cursuslocatie en aanvangstijden worden in onderling overleg vastgesteld.


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Linkedin