Onno van Rijsbergen

Onno trad in 1998 bij het WKA in dienst. Zijn specialiteit is het terrein van energie, woningkwaliteit en binnenmilieu. Hij is gediplomeerd EPA adviseur. Hij streeft bij energieadviezen naar integratie van energiebesparing en verbetering van het binnenmilieu, zoals het oplossen van vochtproblemen en verbetering van de ventilatie. Onno besteedt veel aandacht aan de communicatie met huurders over deze onderwerpen. Hij heeft diverse publicaties op zijn naam staan, zoals ‘comfortabel en gezond wonen’.
Speciaal aandachtsveld van de laatste tijd is de nul-op-de-meter woning, waarin de beleving van de bewoner voor hem centraal staat.

Inmiddels is hij formeel met pensioen, maar werkt nog door als freelance medewerker voor het WKA en als coördinator van een adviseurspool in Den Bosch die zicht richt op energiebesparing bij eigenaar-bewoners.

Hij werkte eerder als (technisch) bewonersadviseur en als adviseur bij een voorlichtings- en adviescentrum voor milieubewust bouwen en wonen. Onno was ook enkele jaren werkzaam als leraar aan de hogeschool Midden-Brabant met als belangrijkste vak milieubewust bouwen. Hij verzorgde scholing en scholingsmateriaal met aandacht voor samenhangende aspecten, zoals de kwaliteit van het binnenmilieu.


Onno van Rijsbergen
E-mail: ovanrijsbergen@wka-centrum.nl
Telefoon: 06 5139 15 75

Of neem contact op met het secretariaat Energieteam


Foto Onno van Rijsbergen