Wie we zijn

Woonbond Kennis- en Adviescentrum (WKA) is een professionele dienstverlener. WKA doet onderzoek, verzorgt opleiding & training en geeft advies. Ons specialisme is de zeggenschap van huurders. WKA werkt met name voor huurdersorganisaties, maar ook in opdracht van verhuurders en gemeenten.

Huurdersorganisaties+

WKA adviseert en traint huurdersorganisaties om hun (woningwet 2015) verbeterde positie waar te kunnen maken.  WKA vindt dat verhuurders een krachtige inbreng van huurders nodig hebben om hun rol goed te vervullen.

Partner van de vereniging

WKA werkt nauw samen met de Vereniging Nederlandse Woonbond. Daardoor weet WKA als geen ander adviesbureau wat huurders beweegt. WKA weet welke emoties het teweegbrengt als de stem van huurders niet gehoord wordt. WKA slaagt er vaak in die emoties om te buigen naar slagvaardigheid en invloed.

Dienstverlener met meerwaarde

WKA is een aparte stichting, los van de vereniging. WKA hanteert marktconforme tarieven. WKA biedt goede kwaliteit voor een schappelijke prijs. WKA kent de inhoud, maar ook het proces van huurdersparticipatie. WKA werkt met onafhankelijke adviseurs die goed bekend zijn met het werk van bewonersorganisaties.

Tarieven

Het WKA rekent tarieven die bepaald worden door de aard en inhoud van de gevraagde activiteiten. De tarieven liggen tussen de €72,75 en € 142 per uur (excl. btw).

Tarief voor huurdersorganisaties, die lid van de Woonbond zijn

Deze huurdersorganisaties krijgen ondersteuning van consulenten die in dienst zijn van de vereniging; dat maakt deel uit van het lidmaatschap. Als de ondersteuning intensief dan wel specialistisch wordt, neemt het WKA deze over op basis van een offerte. Aan deze lidorganisaties geeft het WKA 25% korting op het tarief.