Transparantietool

“Inzicht in corporatie keuzes? De Transparantietool biedt uitkomst!”

De transparantietool geeft u als huurdersorganisatie op een eenvoudige manier inzicht in corporatie financiën gekoppeld aan beleidsdoelstellingen

Met de komst van de Woningwet heeft u meer invloed op het volkshuisvestingbeleid van uw corporatie en gemeente. U beslist mee over huurbeleid, investeringen in renoveren en nieuwbouw. Uw woningcorporatie moet volgens de wet u inzicht geven in financiële mogelijkheden. De transparantietool is daarbij een onmisbaar instrument.

U staat sterk als u weet waar uw verhuurder nu zijn geld aan uitgeeft en op welke uitgaven hij kan besparen. Dan weet u ook aan welke knoppen hij kan draaien om op een verantwoorde manier van af te zien van bijvoorbeeld de maximale huurverhoging.

Voor grote corporaties met meer dan 12.000 woningen is een andere versie van de Tool gemaakt dan voor de kleinere. Per 2017 is ook de splitsing van sociale en commerciële activiteiten in de Tool opgenomen.

Het WKA heeft samen met de ontwikkelaars van de Tools een workshop ontwikkeld. Afgelopen zomer en najaar zijn in samenwerking met RIGO Advies succesvolle workshops georganiseerd om huurdersorganisaties te laten kennis maken met de tool. De reacties waren zeer positief en we verwachten dat de tool in 2017 een volwaardig onderdeel wordt van het overleg tussen u, uw verhuurder en de gemeente.

Wij organiseren een workshop transparantietool incompany samen  met een aantal huurdersorganisaties in de regio. De prijs is afhankelijk van uw wensen en is tussen de € 1.600 en € 2.000.

 


Graag leren wij u ook om de tool te leren begrijpen.
U kunt Robbert van Rooijen, adviseur WKA, benaderen voor meer informatie.